Ako viem predať vašu nehnuteľnosť o 10.000 Eur drahšie, aj keď zaplatíte províziu?

Ako viem predať vašu nehnuteľnosť o 10.000 Eur drahšie, aj keď zaplatíte províziu?

Opíšem vám príbeh, ktorý sa mi stal 3 dni dozadu. Mojej klientke som pomohol rezervovať jej rodinný dom v Oščadnici a pomáham jej nájsť zrekonštruovaný 2 alebo 3-izbový byt v Čadci. Prioritne hľadá byt v centre a má vlastné zdroje.

S klientkou sme boli na obhliadke 3-izbového bytu na sídlisku Kyčerka v Čadci. Pri tomto byte sa klientke nepáčila lokalita a tak sme po obhliadke rozoberali aká je jej ideálna predstava o lokalite. Vysvetlil som jej, že v dnešnej situácii na trhu s bytmi nájsť úplne presne lokalitu, ktorú požaduje a nájsť presne vyhovujúci byt, je ťažké a občas treba z nejakej požiadavky aj upustiť.

Trvala na svojom a keď sme spoločne prechádzali aktuálnu ponuku bytov v inzercii, našli sme novú ponuku 3-izbového bytu. V inzeráte boli iba dve fotografie bytu a pár informácii. Ihneď som na inzerát volal. Nikto nedvíhal a ani nikto nevolal späť. Skúsil som teda volať o dve hodiny a to sa mi už podarilo spojiť s predávajúcim bytu. Až na základe telefonátu som sa dozvedel, že byt spĺňa všetky požiadavky mojej klientky - novo vybudovaný byt, balkón, zariadený a v centre Čadce. Inzerát si podal priamo majiteľ a cena bytu bola 140.000 Eur. Opýtal som sa ho, či je byt ešte aktuálny a on mi na to povedal, že inzerát má zverejnený iba deň, mal viacero obhliadok a už je dohodnutý s kupujúcim za cenu, ktorú požadoval. Opýtal som sa ho teda, či by niečo riešilo, keby moja klientka dala za byt o 5000 Eur viac, čiže 145.000 Eur. Povedal, že áno. Volal som mojej klientke aká je situácia a ona súhlasila s navýšenou cenou 145.000 Eur. Tak sme si dohodli obhliadku bytu o dva dni. Na ďalší deň mi predávajúci bytu napísal sms, že byt predal za 149.000 Eur. Prvý kupujúci na jeho byt mu ponúkol ešte viac ako moja klientka. Zase som kontaktoval moju klientku, či by bola ochotná dať ešte viac ako 149.000 Eur. Povedala, že áno a to 153.000 Eur. Ponuku som poslal majiteľovi bytu, no ten už bohužiaľ pre moju klientku túto ponuku neprijal.

Poviete si, že som ako maklér nespravil nič. Veď si to predal sám predávajúci za 149.000 Eur.

Tak si to zhrňme. Predávajúci mal inzerát iba s dvoma fotkami a pár informáciami. Keď by som mu nezavolal a nedal vyššiu ponuku, tak by predal byt prvému záujemcovi za 140.000 Eur a nie za 149.000 Eur. Moja klientka bola ochotná byt kúpiť za 153.000 Eur. Keď si to zoberiete reálne, keby som mal na starosti predaj ja ako maklér, predal by som byt o 10.000 Eur drahšie pre majiteľa a mojou odmenou by bola provízia vo výške 3.000 Eur.

A ako by vyzeral môj inzerát si viete pozrieť tu: https://ernestdroncovsky.sk/byt-banova

Idete predávať byt a chcete ho predať za najvyššiu možnú cenu?

Kontaktujte ma a dohodnite si bezplatnú konzultáciu.

Ing. Ernest Drončovský

realitný maklér Žilina

e-mail: droncovsky@salea.sk

tel: +421 903 310 506

www.ernestdroncovsky.sk

Ernest Drončovský
Autor: Ernest Drončovský

Môj príbeh ako som sa dostal k povolaniu realitného makléra začal šťastnou náhodou. Nebola to moja vysnívaná práca a ani vo sne by ma nenapadlo, že niekedy budem realitným maklérom. A teraz je to už 11 rokov, čo úspešne pomáham klientom pri zmene bývania. Čo o mne hovoria moji klienti si môžete prečítať tu: https://ernestdroncovsky.sk/referencie

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie