3 najväčšie podvody realitných maklérov

3 najväčšie podvody realitných maklérov

3 najväčšie podvody realitných maklérov

Ako realitný maklér musím byť úprimný. V každom odbore sa nájdu nečestní ľudia. Či už si idete kúpiť auto, idete na dovolenku, alebo predávate nehnuteľnosť, musíte byť opatrní. Úlohou tých, ktorí pracujú predovšetkým pre klienta je, informovať ho o všetkých možných nástrahách. V tomto článku sa pozrieme na 3 najčastejšie nekalé praktiky z oboru realít.

1. Kúpim byt v tejto lokalite

Už roky známy trik, kedy narazíte na letáčik či inzerát tohto typu. Pri rokovaniach s predávajúcimi mi títo klienti často hovoria, že kupujúcich je strašne veľa. Veď majú plné schránky lístočkov s textom "Kúpim byt v tejto lokalite". Zavoláte na číslo z letáčiku a v tom najlepšom prípade sa vám už počas telefonátu maklér prizná, že ten komu voláte nie je reálny kupujúci, ale realitný maklér. V tom najhoršom prípade sa túto informáciu dozviete, až na osobnom stretnutí. Že je to nepoctivý spôsob práce je úplne zrejmé. Preto je dôležité byť opatrný a nechať si poradiť od skúseného a dôveryhodného makléra.

2. Ja na to mám kupca

Toto je klasická otrepaná fráza, ktorú používajú makléri, aby sa dostali až k vám domov. Tvrdia, že majú kupca na vašu nehnuteľnosť, ale v skutočnosti to nemusí a zväšča ani nie je pravda. Prestavte si v tejto situácii Vás ako kupujúcich bytu. Nevideli ste žiadne fotografie bytu alebo domu, nemáte žiadne informácie o lokalite, o rekonštrukciách v byte a bytovom dome, neviete mesačné náklady, neviete kedy je byt voľný, aké zariadenie v byte ostáva, neviete poschodie, či je v bytovom dome výťah. Avšak viete, že ho chcete kupovať. Dáva vám takýto postup zmysel? Odpovedzte si na túto otázku sami. Preto je dôležité byť opatrný a overiť si informácie, ktoré vám maklér poskytuje. Skúsený a dôveryhodný maklér vám nikdy nezaručí predaj nehnuteľnosti, avšak bude hľadať to najlepšie riešenie pre vás. Pre takéhoto makléra je dôležité stretnúť sa s Vami ako majiteľom nehnuteľnosti osobne. Zistiť, čo najviac informácii o dôvodoch predaja a samozrejme aj o predávanej nehnuteľnosti.

3. Nereálna cena

Mnoho realitných maklérov sľúbi či odsúhlasí majiteľovi nereálnu cenu za predaj. Dôvod je prostý, týmto sľubom naláka majiteľa na podpis exkluzívnej zmluvy a potom už ho len manipuluje, aby znížil cenu. Takýto maklér vám bude tvrdiť, že vaša nehnuteľnosť má vyššiu hodnotu, než je skutočnosť. V aktuálnej situácii, keď je tu reálny pokles cien nehnuteľnoti, zvyšovanie úrokových sadzieb, tak predlžovanie predaja, k čomu stanovenie vysokej ceny a následné postupné znnižovanie vedie, Vás môže pripraviť o peniaze a konkurenčnú výhodu.

Ak sa stretnete s podobnými praktikami, odporúčam ihneď schôdzku ukončiť. Rovnako, ako keď sa otočíte na päte v autobazári, v ktorom sa vám niečo nepozdáva. Je nutné dodať, že na nepoctivé správanie narazíte aj v prípade, že sa rozhodnete predávať nehnuteľnosť sami. Preto je dôležité byť opatrný a nechať si poradiť od skúseného a dôveryhodného makléra.

Ako sa teda na tom realitnom trhu orientovať? Rovnako, ako na každom inom. Potrebujete dobre predať nehnuteľnosť, auto...? Spýtajte sa svojich známych na skúsenosti. Hľadajte na internete a zisťujte si informácie. Neverte nereálnym sľubom a nedôveryhodným reklamám. Proste len jednoducho používajte sedliacky rozum. A pýtajte sa. Ak to s vami niekto myslí dobre, rád sa s vami stretne a poradí. Až potom sa rozhodnite a urobte prvý krok.

Kontaktujte ma, ak potrebujete poradiť

Ak sa so mnou chcete o niečom poradiť, neváhajte ma kontaktovať. Som skúsený a dôveryhodný realitný maklér. Mám za sebou mnohými úspešné predaje, avšak aj také ktoré sa nepodarili. Viem, na čo si máte dať pozor a ako sa vyhnúť rizikám, ktoré pri predaji nehnuteľnosti vzniknú. Rád vám pomôžem nájsť najlepšie riešenie pre vás. Kontaktujte ma prostredníctvom kontaktov na mojej webovej stránke.

Kontaktné údaje

Ing. Ernest Drončovský

realitný maklér Žilina

droncovsky@salea.sk

+421 903 310 506

www.ernestdroncovsky.sk

Ernest Drončovský
Autor: Ernest Drončovský

Môj príbeh ako som sa dostal k povolaniu realitného makléra začal šťastnou náhodou. Nebola to moja vysnívaná práca a ani vo sne by ma nenapadlo, že niekedy budem realitným maklérom. A teraz je to už 11 rokov, čo úspešne pomáham klientom pri zmene bývania. Čo o mne hovoria moji klienti si môžete prečítať tu: https://ernestdroncovsky.sk/referencie

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie